سایت در حال بروزرسانی است... پیشاپیش از صبر و شکیبایی شما سپاسگذاریم

چای داغ ، سوسیس ،کالباس باعث تشدید رفلاکس معده می شوند

چای داغ ، سوسیس ،کالباس باعث تشدید رفلاکس معده می شوند

به گزارش روابط عمومی بیمارستان آیت ا... روحانی(ره) بابل ، دکتر سیدسعید محمدی فوق تخصص گوارش این مرکز و هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: رفلاکس معده از بیماری شایع در جامعه امروزی می باشد که در اثر برگشت ترکیبات معده به مری ایجاد می شود .

وی گفت : انتهای مری دریچه ای وجود دارد که به طور طبیعی منقبض است و در زمان غذا خوردن با شل شدن سبب رد شدن غذا می شود، در فواصل بین غذا خوردن این درچه هر از گاهی شل شده و مقداری از ترکیبات معده ای به مری می آید که با بزاق دهان و انقباض مری این مواد شسته و به معده بر می گردند .

فوق تخصص گوارش بیمارستان آیت ا... روحانی(ره) بابل درباره علل اصلی رفلاکس بیان داشت: شل شدن بیش از حد دریچه انتهای مری و کاهش مکانیزمهای پاک کنندگی مری می باشد که این امر موجب التهاب و آسیب به مری شده التهاب مری را ایجاد می کند .

ایشان اظهار داشت : بسیاری از مردم از رفلاکس و زمینه سازی آن جهت سرطان مری ترس دارند، در واقع در سالیان اخیر الگوی سرطان مری از فرم مطبق سنگفرشی  به سمت فرم آدنوکارسینوما تغییرپیدا کرده که یکی از دلایل آن رفلاکس طولانی مدت است .

وی این نکته را خاطر نشان کرد :  هر چند رفلاکس عامل خطری برای این بیماری می باشد ولی میزان شیوع سرطان مری در افرادی که رفلاکس دارند بالا نمی باشد و الزامی به این که تمام این افراد مورد غربالگری و یا آندوسکوپی قرار بگیرند وجود ندارد .

دکتر محمدی جهت درمان این بیماری و توصیه های پیشگیری از سرطان چند مسئله مهم را یادآوری کرد : مواد غذایی محرک ، فرآوری شده و داغ مانند چای داغ ،سوسیس ،کالباس ،فلفل و ... به عنوان تشدید کننده رفلاکس است و باید از آن پرهیز کرد .

وی گفت:  بیمارانی که علامت همراه هشدار دهنده دارند مانند سابقه سرطان خانوادگی ، کاهش وزن ، سکسه مقاوم ، گیر کردن غذا موقع بلع حتما به پزشک مراجعه کنند.

روابط عمومی بیمارستان آیت ا... روحانی(ره) بابل


گروه خبر:               تعداد