درمان تنبلی چشم در چه سنی امکان پذیر است؟

به گزارش روابط عمومی بیمارستان آیت ا... روحانی (ره) بابل ، دکتر روستائی متخصص و جراح چشم این مرکز و استادیار دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار کرد کاهش بینایی بدون وجود مشکلات ساختاری چشم تنبلی نامیده میشود که اغلب یکی از چشم ها و به ندرت هر دو چشم را درگیر میکند و حدود ۲ تا ۴ درصد شیوع دارد.

وی گفت : تکامل مسیر بینایی در مغز تا ۹ سالگی ادامه پیدا میکند و مستلزم ایجاد یک تصویر شفاف از محیط بر روی شبکیه چشم است. هر عاملی که مانع ایجاد این تصویر شفاف شود مانند انحراف چشم، عیب انکساری و وجود مانع در محیط شفاف چشم منجر به تنبلی چشم میشود.

دکتر روستایی مهمترین علایم و نشانه های تنبلی چشم را کاهش دید برشمرد و گفت : علامت دیگر آن  فقدان توانایی فرآیند تطابق جهت دید نزدیک است.

این متخصص چشم ادامه داد: اگر کودک دچار انحراف یکی از چشم ها باشد و همواره با چشم دیگر نگاه کند ممکن است تنبلی چشم ایجاد شود و در کودکانی که دارای عیب انکساری می‌باشند در صورتی که اختلاف قابل توجه بین شماره دو چشم وجود داشته باشد منجر به ایجاد تنبلی میشود.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی بابل همچنین یادآور شد : عوامل دیگر مثل آب مروارید مادرزادی، افتادگی پلک و کدورت قرنیه نیز ممکن است منجر به تنبلی چشم شوند که اگر یکطرفه باشند تنبلی شدیدتری ایجاد میکنند.

وی بهترین زمان برای ارزیابی دید کودکان را در ۳ سالگی عنوان کرد و گفت:  معمولا در این سن کودک همکاری کافی برای معاینه دارد.

متخصص چشم بیمارستان آیت ا... روحانی (ره) بابل اظهار داشت : درمان شامل اصلاح کامل عیب انکساری با عینک و تحریک چشم تنبل به دیدن از طریق بستن چشم سالم چند ساعت در روز می‌باشد.

وی هشدار داد : درمان باید در اسرع وقت شروع شود و هر چه سن شروع درمان پایینتر باشد نتیجه آن بهتر خواهد بود .

دکتر روستایی در پایان گفت : درمان در سنین بالاتر از ۱۰ سال نتیجه چندانی در بر نخواهد داشت.